De slacht van Europese runderrassen
Wij slachten vrijwel alle Europese runderrassen:
- roodbont
- zwartbond
- Belgisch Witblauw
- Limousin
- Blonde d'Aquitaine
- Charolais
De slachtopbrengst varieert per runderras en handelsklasse. Met name bij Belgisch Witblauwen en andere vleesrassen is de slachtopbrengst erg hoog dankzij veel waardevolle deelstukken. Een deel van het vlees wordt ontleed door ons partnerbedrijf P&M Eifeler Fleischbetrieb.
Korte transportroutes naar het slachthuis
Wij kiezen voor de kortst mogelijke transportroute. Daarom betrekken we de meeste runderen van boerderijen uit België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. In onze slachterij werken we volgens de regelgeving voor de bescherming van dieren op het moment van slacht (VO (EU) 1099/2009). De naleving hiervan is door strenge interne en overheidscontrole verzekerd. Onze naleving geldt bij experts als voorbeeld voor anderen. Hiervoor tekenen bij ons dagelijks vier of vijf dierenartsen. Zij bewaken het volledige proces, van de veeacceptatie en het onderbrengen in boxen tot de wezenlijke slacht. Stelt een dierenarts iets afwijkends vast bij een dier, dan wordt dit uit de verwerking gehaald en onderzocht. De dierenarts controleert ook de verlading en beslist over de toelating van het vlees tot de verwerkingsketen, want de voedselzekerheid heeft bij ons topprioriteit!
Bio-slacht
We zijn een gecertificeerde slachterij voor biorunderen. Daarvoor moeten we voldoen aan strengere voorwaarden om een "besmetting" van biologisch vlees en niet-biologisch vlees te voorkomen. Zo moeten de dieren op de dag dat ze arriveren worden geslacht om te voorkomen dat ze eventueel niet-biologisch voer binnen krijgen. Daarnaast is de absolute "kentekening" (etikettering) van biovlees essentieel, opdat geen verwisseling mogelijk is.