PEMA Groep neemt slachthuis en uitsnijderij van Bastogne over

PEMA Meat Group plant, samen met de Luikse vleesgroothandel Bernard Gotta SA, de uitbreiding van het slachthuis van Bastogne, dat sinds 2019 leeg staat.

Ondernemersduo "PEMA-GOTTA" plant investeringen tot 16 miljoen euro.

Alle activiteiten van de partnerbedrijven PEMA Meat Group - GOTTA zullen van Saint Vith en Luik naar Bastenaken worden overgebracht.

Het slachthuis beslaat een oppervlakte van meer dan 6 hectare en het gebouw heeft een vloeroppervlak van ongeveer 17.500 vierkante meter. Verwacht wordt dat 180 mensen daar werk zullen vinden.

Het slachthuis en een uitsnijderij zullen worden geëxploiteerd door een nieuw opgericht consortium (joint venture). De werkzaamheden voor de verbouwing en uitbreiding van de faciliteiten zullen begin 2023 van start gaan. Een uitbreiding van de stalruimte en een modernere slachtlijn zijn gepland. Het is de bedoeling om tot 40 dieren per uur te kunnen slachten.

Bovendien willen de ondernemers een "centre of excellence voor landbouw- en voedingswetenschappen" oprichten. Voor het eerste boekjaar 2024/2025 wordt gestreefd naar een omzet van maximaal 100 miljoen euro.